Zoeken Sitemap - Toegankelijke navigatie Afdrukken

Nutswerkzaamheden Hauwerstraat en Maagdenstraat

THV Flu-tech B uit Temse start op 18 mei, in opdracht van Fluvius, met de eerste fase in de werkzaamheden aan de nutsleidingen in de Hauwerstraat en de Maagdenstraat. Dit zijn voorbereidingen op de geplande heraanleg van de straten palend aan het nieuwe beurs- en congresgebouw.

 

Waar wordt er gewerkt?

Fase 1

·         Hauwerstraat, tussen Hendrik Consciencelaan en Maagdenstraat: pare en onpare kant

·         Hauwerstraat, tussen Maagdenstraat en Hauwerstraat 3: kant woningen

·         Maagdenstraat, tussen Hauwerstraat en Sint-Maartensbilk: kant woningen nummers 44 - 18

Fase 2

·         Sint-Maartensbilk, tussen Hendrik Consciencelaan en Kegelschoolstraat: pare kant

·         Maagdenstraat, tussen Smedenstraat en Sint-Maartensbilk: pare en onpare kant

 

Na fase 1 wordt aansluitend fase 2 uitgevoerd. In deze brief geven wij u enkel informatie over de eerste fase. Later volgt meer informatie over fase 2.

Op het plan om de ommezijde is de werfzone van fase 1 aangeduid.

 

Timing werkzaamheden

Behoudens onvoorziene omstandigheden start de aannemer op 18 mei met fase 1. Hij hoopt deze fase midden augustus af te ronden.

 

 

Verkeersmaatregelen fase 1

De aannemer werkt zowel op het voetpad en als op een deel van de rijweg. Voetgangers en fietsers behouden doorgang, maar doorgaand verkeer is niet mogelijk. Plaatselijk verkeer is toegelaten tot aan de werfzone. Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Boeveriestraat of Hendrik Consciencelaan – Maagdenstraat.

 

Voor het plaatselijk verkeer en in functie van de bereikbaarheid van de garages in de Zwijnstraat wordt in de volgende straten dubbele rijrichting toegestaan:

·         Zwijnstraat

·         Sint-Maartensbilk, tussen Maagdenstraat en Zwijnstraat

·         Maagdenstraat, tussen Boeveriestraat en Maagdenstraat

Garages niet bereikbaar in de werfzone

Tijdens de werkzaamheden zijn de garages in de werfzone tijdelijk niet bereikbaar. Vergeet dus niet om tijdig uw wagen elders te parkeren. U kan hiervoor gratis een tijdelijke parkeervergunning aanvragen in de Parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2 – Stationsplein- 8000 Brugge). Let wel: de Parkeerwinkel hanteert als gevolg van de coronamaatregelen een aangepaste dienstverlening. Om een vergunning aan te vragen, maakt u een afspraak via brugge@parkeren.be of op het nummer 050 47 55 21.

Op www.brugge.be/huis-van-de-bruggeling-parkeerwinkel vindt u ook meer informatie en kan u uw digitale parkeervergunning online aanvragen.

 

Meer informatie over de werkzaamheden

Neem voor meer informatie contact op met Fluvius – dienst studies en aanleg - dossieradministratie

(t 078 35 35 34).

Een overzicht van alle wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be (rubriek Leven & Mobiliteit > Mobiliteit & Verkeer -> Wegwerkzaamheden) en op www.bruggebereikbaar.be.

 

Compensatie voor handelaars

Bij de planning van werkzaamheden op het openbaar domein proberen we de hinder voor handelaars zoveel mogelijk te beperken. Als de werkzaamheden de toegang tot uw zaak ernstig bemoeilijken, kunt u onder bepaalde voorwaarden een hinderpremie krijgen van de Vlaamse overheid. De hinderpremie is er voor kleine ondernemingen en richt zich op winkeliers, horeca en diensten waarbij ter plaatse een persoonlijk en direct klantencontact is.

 

De Vlaamse overheid bepaalt zelf welke handelaars aan de voorwaarden voldoen. Als u in aanmerking komt, krijgt u voor de start van de werkzaamheden een brief van deze overheid. Met deze brief vraagt u een hinder- of sluitingspremie (hinderpremie B) aan via www.vlaio.be/hinderpremie. Doe dit binnen 60 dagen na de datum van de brief en voor de geplande einddatum van de werkzaamheden. U kunt de sluitingspremie op zijn vroegst op de startdatum van de werkzaamheden en uiterlijk op de startdatum van een sluitingsperiode aanvragen.

 

Neem voor meer info contact op met het Agentschap Innoveren en Ondernemen van de Vlaamse Overheid via:

·         www.vlaio.be

·         hinderpremie@vlaio.be

 

Verkeers- en bereikbaarheidsproblemen

Bij problemen op het vlak van bereikbaarheid neemt u contact op met de Unit Verkeersbelemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 3, 8000 Brugge - t 050 44 88 65 - pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu

 

Nu aansluiten op nutsleidingen!

De werkzaamheden in de Hauwerstraat en Maagdenstraat vormen het uitgelezen moment om uw woning aan te sluiten op de nutsleidingen of bestaande aansluitingen te vernieuwen. Hou er rekening mee dat u binnen de vijf jaar na de heraanleg geen vergunning kunt krijgen om de straat opnieuw open te breken.

Voor meer informatie over de nutsleidingen neemt u contact op met Fluvius – dienst studies en aanleg - dossieradministratie (t 078 35 35 34).

 

Bent u huurder?

Dan is het belangrijk om de eigenaar van uw woning op de hoogte te brengen van de geplande werkzaamheden. Zo weet de eigenaar of hij of zij de woning wil aansluiten op de nutsleidingen.

Stad Brugge
Politie Brugge
Vlaams Gewest
Unizo
Pixular